Architecture@Heart

+31 6 2023 5030 Neem contact op

In het brandpunt van organisatie en IT

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Vanuit je Hart

Als architect in de IT ben je constant bezig met verandering. Elk nieuw stuk functionaliteit, infrastructuur, oplossing, proces heeft impact op de organisatie en daarmee op mensen.

Iedere architect moet zich bewust zijn van het effect van die veranderingen op mensen. Veranderingen in hun omgeving, in hun werken, in hun contact met anderen, in hun weerstand en verlangen. Dat vraagt om bewust inleven in de situatie, elke keer opnieuw.

Inleven doe je vanuit je hart, vanuit de overtuiging dat mensen er toe doen. Hoe kun je anders in alle oprechtheid de effecten van de verandering schetsen voor de betrokken mensen. Toch pas dan als je weet wat ze doen, wat hen drijft, wat hen bezig houdt, wat de onderlinge verhoudingen zijn.

De hartskwaliteit van een voorgestelde oplossing bepaalt voor het grootste deel de acceptatie of afwijzing. De passie om daarin goed te doen, komt vanuit je hart.

Dana Bredemeyer (zie links): “When we boil it all down, what sets the great (enterprise) architect apart from the merely talented architect is a passionate dedication to the greatness of the enterprise” (and its people......)
Follow us:
  • Follow us on Facebook
  • Follow us on Google +
  • Follow us on Linkedin
  • Follow us on Twitter
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Perspectieven

Architectuur kan vanuit verschillende perspectieven bijdragen aan een beter resultaat.